Emotie regulatie massage

Een emotie regulatie massage heeft als voornaamste doel mensen lichamelijk en geestelijk te ontspannen, overtollige stress te verwijderen en energieblokkades te verminderen. Hierdoor kan de vitale lichaamsenergie (prana) opnieuw vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een sterk algemeen helende werking met zich meebrengt.

Wanneer massage?
Als je soms moeite hebt met jezelf of de ander te kunnen voelen, zit je denken er veel tussen? Of vind je het moeilijk om een ander af te wijzen of een beslissing te maken? Dan kan de emotie regulatie massage hier een bijdrage in leveren om hier een ommekeer in te kunnen maken. Dit proces kan via het lichaam geopend worden. Het kan zo zijn dat je systeem nog iets vast houdt uit het verleden wat plaats heeft gevonden in de baarmoeder of tijdens de geboorte. Ook als jong kind kan je iets vastgezet hebben. De bedoeling is dat het lichaam weer gaat doorstromen en meer gaat leven in plaats van overleven.

Ook wordt de bloedsomloop bevordert en het gespannen spier- en zenuwstelsel ontspant, kunnen ook allerlei fysieke kwaaltjes zoals hoofdpijn, te lage bloeddruk, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten verlicht worden. Tijdens dit proces van heling geef ik je beding zodat het lichaam zich op een veilige manier kan uiten. Het ruimt oude pijn op, raakt evt. trauma aan om vervolgens de verwerking plaats te laten vinden.

hand

Werkwijze:
Net zoals bij de CREF Psychosociale Therapie vindt er vooraf een intake gesprek plaats waarbij er wordt afgestemd. Ik werk met natuurlijke kokosolie die voor vrijwel iedere huidtype geschikt is. Massage wordt gegeven in de Dome, in contact met de natuur, een rustige, aangename warme ruimte en dit in een respectvolle, veilige sfeer. Ik zal rustige strijkingen afwisselen met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest. Elke massage is een nieuwe reis, geheel afgestemd op degene die gemasseerd wordt. Al masserend en voelend ga ik op zoek naar wat past. De massage kan heel licht zijn en ook heel stevig en alles er tussenin. Het tempo kan vlot zijn, maar ook heel traag en alles er tussenin. De massage wordt uitgevoerd op een dikke mat zo dicht mogelijk bij de grond van de Dome. Het is wenselijk dat kleding zoveel mogelijk wordt uitgedaan, maar dit is zeker niet verplicht. Je moet je comfortabel voelen.
Hygiëne is belangrijk, gelieve voor de afspraak te douchen.

Ingerichte Dome