Mijn verhaal

Baukje Fortuijn

Als kind ben ik opgegroeid in een klein gezin, klein dorp waar ik heel wat meegemaakt heb. Voor was het een logische stap om na de middelbare school politieagent te worden. Ik ging van een klein rustig dorpje naar de grote stad als politieagent. Daar kreeg ik de vuurdoop met veel ongeluk, geweld, trauma en ook ontroering. Na 14 jaar politieagent te zijn, kwam ik daar behoorlijk gekraakt uit. Ik besloot uit de politieorganisatie te stappen. Ben mij toen gaan omscholen tot Integratief Psychotherapeut, Hypnotherapeut.

BL-balans & CREF Methode

In 2007 richtte ik mijn eigen praktijk BL-balans op en ondertussen werkte aan mijn opgelopen PTSS, mijn trauma’s uit het verleden. Als ervaringsdeskundige ontwikkelde ik tijdens mijn afstuderen, een methode met paarden om hechtingsproblematiek te kunnen herstellen; de CREF- Methode. De CREF-methode maakte een grote intrede en ik kon niet anders dan het gaan uitleren aan anderen. In 2011 richtte ik mijn opleidingsbureau het IKEV op. In 2015 verscheen mijn boek Levensbelang, van overleven naar leven.

Spirituele ontwikkeling

Ondertussen leerde ik mijzelf steeds beter kennen. Ik leerde niet alleen via de paarden te voelen maar juist in mijn eigen energie en ik werd nog meer bewust van mijzelf. Dit heeft tot nog weer grotere belangrijke beslissingen in mijn leven gezorgd. Zo ging ik mijn behoefte volgen en kwam ik uit bij opleidingen op het gebied van de zelfbewustwordingsleer en spirituele tantraleer.
Ik ben in de leer gegaan bij leermeesters als; Jan Geurtz, Han Sapundra Thorig, Dechzen Dorje, Johan Raaijmakers, Rakesh Mijling en Elfriefe van der Sanden. Al deze opleidingen zorgde ervoor dat ik ben gaan transformeren naar een nog grotere liefdevolle relatie in mijzelf. En ook mijn ondernemingen en het gedachtengoed van de CREF methode is hierdoor getransformeerd. Nog warmer en ontroerender. Tantra is een oude Indiase filosofie. Tantra is Sanskriet en staat voor Tan = expressie en Tra = bevrijding.

Vandaag en morgen

Ik voel mij het meest gelukkig en in mijn element als ik mensen via paarden of via lichaamswerk kan helpen om de zelfliefde in zich te laten voelen, ontwikkelen. Ook geef ik graag de opleidingen en workshops via het IKEV over CREF maar ook in de verschillende massage vormen. Ook ben ik soms als assistent te vinden bij de Tantra School Body2Chill. Verder voel ik de roeping om me nog dieper toe te leggen op Tantra, begeleiding van vrouwen & mannen in hun seksualiteit en relatie, sexual healing en mensen bewust maken via ademhaling coaching en alles wat me intuïtief aantrekt. Dus, je leest het… er staat nog van alles op stapel.