Tantric Dance & Tantra

Tantric Dance is een dansvorm met als doel een verbindend spel te creëren tussen mannelijke en vrouwelijke energie om zo een totale eenheid te ervaren. Een contactdans als spel van geven en ontvangen. Een spel van leiding nemen, bewust bewegen en sturingskracht aanwakkeren (Shiva) en overgave, flexibiliteit, energie en schoonheid (Shakti). Je bewustzijn verruimt doordat je in het nu blijft in al je bewegingen. Kortom: de dans wordt een meditatie. In plaats van dat je je mee laat slepen en niet bewust bent van je eigen aandeel in de dans, blijf je observeren om zo in je kracht te komen.

Wanneer Tantric Dance
Als Tantric Dance teacher zou ik bijna willen zeggen, wanneer niet? Het opent zoveel deuren naar een eigen zelfbewustzijn. Het leert je je eigen patronen te doorzien in je relatie tot de ander. Je gaat je eigen beweegredenen doorzien en blokkades ontdekken of weg laten vallen. Ter plaatse een nieuwe beweging maken, en een einde maken aan al het oude wat je tegenhield te schitteren. Om zo helemaal in het licht te gaan staan. Je kunt meedoen aan de geplande avonden maar het kan ook individueel of als stel ingepland worden.

Tantric Dance & Tantra

Tantra, verdiepende stap
Enthousiast geworden na een Tantric Dance ervaring? Of heb je zo ie zo interesse in Tantra? Je kunt je bij mij komen verdiepen in de Tantra-leer. Om de verwarring uit de wereld te halen, Tantra gaat niet over seks, maar Tantra bestaat uit 4 pijlers: Vertrouwen, Overgave, Gelijkwaardigheid, Doelloosheid. In het westen is het woord Tantra synoniem geworden met seksualiteit. De visie van Tantra is echter zeer ruim en strekt zich uit tot ver voorbij het domein van Liefde en seksualiteit en omvat lichaam, geest, hart en ook het Goddelijke, zelfs het gehele Universum met al zijn mysteries.

Wanneer Tantra?
Ben je toe aan een verdiepende bewustwording? Binnen de Tantra leer je aanwezig te zijn in je seksuele energie, je emoties en je denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven of verbeteren. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid. Het kan in alle gevallen een zeer waardevolle aanvulling zijn, of je nu al open bent en geen blokkades ervaart op dit gebied of dat je juist ergens gekraakt bent op dit gebied.

Werkwijze Tantra
Binnen de workshops die ik verzorg via het IKEV geef de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met Tantra. Er kan ook individuele begeleiding of voor stellen worden ingezet. Er wordt afgestemd wat wenselijk is hierin. Naast de Emotie Regulatie Massage geef ik ook Tibetaanse massage met bijvoorbeeld Moon Point, Kama Marma, 5-elementen massage. Het is ook mogelijk om een massage voor stellen aan te vragen of een 4-handen massage aan te vragen. De massage voor stellen geef ik samen met mijn (liefdes) partner Jeroen of met één van mijn Tantra-collega’s.

Tantric Dance & Tantra