Zwangerschap & Huilbaby

Zwangerschap & Huilbaby

Begeleiding bij zwangerschap of bij huilbaby’s heeft als doel om het hele geheel, geestelijk en fysiek te ontspannen. Door gebeurtenissen kan er een opstapeling van spanning zijn ontstaan wat soms moeilijk is om dit proces zelf om te keren. Hierbij kan begeleiding erg veel baat hebben.

Wanneer hulp?
Als je merk dat er een terugkerend verlangen of verdriet op komt over een afgebroken zwangerschap of wens kan begeleiding een uitkomst zijn. Denk aan:

  • bij het uitblijven van een gewenste zwangerschap
  • bij het begeleiden van een (on)geplande c.q. (on)gewenste zwangerschap
  • bij verwerking van een miskraam

De begeleiding heeft als doel om psychisch te kunnen ondersteunen waardoor ook hier wederom alles gestoeld is om ontspanning te stimulering in welke situatie dan ook

Werkvormen
De werkvorm bij zwangerschap begeleiding zal afhankelijk zijn van de soort hulpvraag.
In veel gevallen zal de partner in dit proces gevraagd worden om onderdeel te zijn in dit proces.

In mijn praktijk heb ik meerdere ervaringen mogen meemaken dat er een spontane gewenste zwangerschap ontstond terwijl hier niet meer op gerekend was.

De werkvorm bij (huil)baby’s zal, nadat er door een arts is uitgesloten het geen fysiek probleem betreft, voornamelijk gekeken worden naar het “prenatale verhaal” en het geboorte verhaal. Ouders worden hierin beide betrokken. Veelal kunnen baby’s exact met hun lichaamstaal laten zien waar ze last van hebben. Ik laat de baby dan ook zijn/haar behoefte volgen en ouders meer en meer leren ontspannen.